Hervind elkaar weer bij Relatietherapie Leeuwarden

Jullie relatie is vastgelopen…

Jullie komen er zelf niet uit. Gesprekken lopen op niks uit. Van dagelijkse ditjes en datjes tot ruzies en openhartige ontladingen – het lijkt wel alsof er een plaat blijft hangen. Alles is al honderd keer gezegd. Jullie hebben precies hetzelfde gesprek, maar steeds op een andere manier. Het lukt geen van beide om er uit te breken. Het gebeurt in elke relatie.

Natuurlijke ruzies en onenigheid horen er altijd wel bij. Maar soms zijn er impasses. Stormachtige stiltes waarin de relatie muurvast lijkt te zitten. De wanhoop slaat toe, want als dit niet werkt, dan is er maar een andere optie lijkt het wel. Dat is gelukkig niet zo. Doorgaans bestaat het probleem uit twee delen. (1) communicatie, jullie zitten helemaal vast in patronen en (2) jullie zijn elkaar op fundamentele kwesties kwijt.

De grond van je bestaan

Je relatie is een van de fundamenten voor rijk, zinvol en gelukkig leven. Voor de meeste mensen is het de kern. Behoorlijk belangrijk dus. Toch gedraag je je vaak niet zo. Als je al een tijdje bij elkaar bent, drijf je af in de wervelwind van alledag. Daar waar je samen droomde, doe je nu de was. Daar waar je uren naar elkaar kon luisteren, kijk je nu het journaal.

Ken je elkaar nog wel?

Je relatie zit als comfortable sloffen: gemak, vertrouwd en geen gedoe. Totdat het ineens weg is. Alle vertrouwen, verbondenheid, eenheid. Poef. Weg. Dat is niet helemaal plotseling gegaan. Je had het alleen niet in de gaten. Voor de meeste stellen is de weg terug naar elkaar een hele lastige. Je kent elkaar ook door en door, weet wat de ander gaat zeggen, weet wat pijn doet, waar wensen en dromen zijn. Of dénk je dat je het weet?

Relatietherapie Leeuwarden werkt met een wetenschappelijk bewezen methode

We gaan samen aan de slag op basis van een wetenschappelijk goed onderzochte methode: Emotionally Focused Therapy. De methode is heel precies uitgewerkt, aangescherpt en waar nodig verbeterd. Stellen vinden het een plezierige methode omdat de instap heel praktisch is en het resultaat heel diepgaand.

Je hoeft dus niet meteen het diepe in –sterker nog, dat kan niet eens. Jullie zitten bij aanvang jezelf en elkaar dusdanig in de weg, dat een gewoon gesprek al lastig genoeg is. Jullie zullen merken dat na verloop van tijd de ruimte er wel weer is.

Ook fijn om te weten, de methode is zo goed onderzocht omdat het een heel succesvolle methode is. Vooral als stellen door de eerste fase komen, is de kans heel groot dat jullie de behandeling succes afronden.

Over Emotionally Focused Therapy (EFT)

Het gaat om de emoties. De bepalende, wezenlijke emoties die jou en je partner richting geven. Ze geven vorm aan de manier waarop jij en je partner kunnen verbinden, elkaar emotioneel kunnen vinden, kwetsbaar kunnen zijn. Ze bepalen ook de gevoelens over verlating, vertrouwen, hechting. Niet echt onderwerpen waar je elke dag bij stilstaat. Maar die je wel ten voeten uit bepalen.

Tijdens onze sessies bespreken we ze. Jullie maken opnieuw kennis met elkaar. En met jezelf ook. Want heb je wel eens op zo’n manier over jezelf nagedacht? Heb je wel eens zo precies proberen te achterhalen wat je nu echt wilt en verlangt van het leven, van jezelf van je geliefde? Na behandeling bij Relatietherapie Leeuwarden voelen cliënten zich sterk, verbonden en geïnspireerd samen een mooi leven te maken.

Fase 1. Eerst doorbreken we jullie ‘gedoe’
Jullie gaan niet goed met elkaar om, jullie gesprek is gemankeerd. Het heeft een vast patroon: van botsingen, najagen of afzondering. Dat patroon dringt zich in elk gesprek, of het nu over alledaagse zaken gaat of grote ruzies zijn.

Ik help jullie de patronen te herkennen én ze te doorbreken. Dat gaat niet zomaar. Het is hard werken en vraagt van jullie allebei volledige inzet. Het fijne is, dat je het kunt doen. Je kunt aan de slag, uitproberen, vernieuwen veranderen. Zo kun je op een concrete manier beginnen voordat je met de diepere emoties aan de slag gaat.

Fase 2. Het hart van jullie relatie
Op een gegeven moment lukt het jullie de patronen die jullie zo lang in hun grip hielden te doorbreken. Jullie gesprek wordt vrijer, er is meer mogelijk, jullie kunnen en durven je uit te spreken. Waarschijnlijk zien jullie nu ook wel dat dit proces goed af kan lopen. Die kans is ook wel groot, de meeste stellen die de eerste fase met succes doorlopen, groeien steeds verder naar elkaar toe.

Nu de ruimte en het vertrouwen er is, help ik jullie om tot de wezenlijke emoties te komen. De pijn, het verdriet, je angsten, verlangens en hoop. Maar ook de kwetsbare gevoelens, van afgewezen te worden, of niet gezien.

Veel stellen blijken verrast van zichzelf en elkaar. Zo goed kennen jullie elkaar dus nog niet. Nu ook de donkere, pijnlijke, broze kant van jullie besproken wordt, wordt ook jullie band weer sterker. Jullie kunnen weer plannen maken voor de toekomst.

Fase 3. Terug naar de hulpvraag
In de laatste, afsluitende fase kijken we naar jullie hulpvraag. We bespreken jullie huidige problemen, de problemen waarmee jullie aanvankelijk bij Psycholoog Leeuwarden aanklopten. Ook nemen we de tijd om onze blik op de toekomst te richten: waar willen jullie uiteindelijk naartoe?

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut.

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over Relatietherapie Leeuwarden? Stel meteen jouw vraag aan de praktijkassistent via 058-5853741 of stuur even een mail naar Relatietherapie Leeuwarden.